bracket  René Magritte  bracket

Ötletgazda Szalay Sonny | Megosztás: 2013.04.16. | Jelenleg a(z) Megvalósítás fázisban van
René Magritte
Kicsit átdolgozva, a város is belerakva.

bracket  Értékelések  bracket

Kreativitás
Értékelésed:
Jelentkezz be vagy regisztrálj az értékeléshez.
Eladhatóság
Értékelésed:
Jelentkezz be vagy regisztrálj az értékeléshez.
Dizájn
Értékelésed:
Jelentkezz be vagy regisztrálj az értékeléshez.

bracket  Egy adott feladattal kapcsolatban megosztott kreatív ötletek tulajdonosát mutatja be. Csatlakozz hozzá és legyél tagja a legkreatívabb csapatnak. Ötletgazda  bracket


bracket  Egy adott feladattal kapcsolatban a közösséggel megosztott kreatív ötletek tulajdonosaihoz csatlakozhatsz és a csapat tagjaként továbbra is aktív részese lehetsz az értékteremtésnek. A kreatív ötlet tulajdonosához való csatlakozást követően vele együtt dolgozol tovább az adott feladat megoldásán. Csapattagok  bracket

Te is csatlakozhatsz az ötletgazdához, hogy együtt dolgozhassatok tovább a nyerő ötleten.

bracket Kérdések és válaszok bracket

bracket Hozzászólások bracket

Kérdés:
A könyborító elő és hátlapja egyben
 
Válasz:
user-submitted-content
 


Kérdés:
Kreatív részletek 1.
 
Válasz:
user-submitted-content
 


Kérdés:
Kreatív részletek 2.
 
Válasz:
user-submitted-content
 


Kérdés:
Kreatív részletek 3.
 
Válasz:
user-submitted-content
 


Kérdés:
Kivitelezés
 
Válasz:
Marketing szempontból erősítettem a zöld színt a borítón, de számomra a grafit jobban tetszett, így mindkettőt feltöltöttem.

Ennél a koncepciónál talán a legvastagabb kartont választanám, kiemelve a borítókon és a gerincen lévő almát. Ehhez forma lakkot választanék. Ez legjobban matt papíron adná vissza a design erősségét.
 


Kérdés:
Borítóterv
 
Válasz:
user-submitted-content
 


 
2013.05.02., 21:48
Kedves Gusztáv!

Köszönöm a megközelítést! A fekete ruhában egyet kell értsek veled. Most akár magam alatt is vághatom a fát, de úgy gondolom, ha tetszik a zsűrinek a terv, akkor hagyják is javítani.
Igen, valójában ez egy sötétebb vonalként készült a komolysága miatt. Ha lenne rá lehetőségem, cserélném a ruhát, de egyelőre nincs.
A letisztult vonal pedig - amit írtál - talán jó lenne, bár lehet túl minimál lenne a tartalomhoz.

Köszi az építő hozzászólást!
 
 
2013.05.02., 19:13

Sziasztok,

azért írok, mert valamiképp foglalkoztat ez a borítóterv és azt hiszem rá is jöttem hogy miért.

Egyfelől azért, mert érdekes. Megnéztem a korábbiakat is, és azok nem voltak ilyen érdekesek, de jóval egyszerűbbek voltak.

Belátom - szemben a korábbi kifogásaimmal - hogy az alma ábrázolása, valóban teljesen jó döntés volt. A helyzete viszont összezavart: nekem erről az almáról itt sem Éva, sem gyümölcs nem jutott az eszembe (amúgy eszembe szokott...B) hanem inkább a tiltott gyümölcs - a bűnbeesés.

Szerintem azért van így, mert kitakarja az arcát és az nagyon erős közlés, meg baljós is, mély is.
Ez a hatás pedig működik, lásd a korábbi hozzászólásokat. Persze ha elveszed az arca elől - pl.: ha a lány kezében van - egész másképp alma. Igaz, akkor meg oda az idézet.

Ehhez adódik, hogy a lány feketében van, ami szerintem megint csak egy olyan folt, ami a fentiekre erősít. Megpróbáltam kivilágítani a monitort, meg előnyösen kontrasztolni, hogy hátha rosszul jön át, de a borító összhatásában - még a zöld is - sötét látványú/hangulatú volt.

Meg kell jegyezni, hogy a Magritte kép idézete megtetszett (azóta már én is csináltam egy feldolgozást). Ugyanakkor, bármennyire csábító ötlet - tényleg - szerintem sok ide. Ezt már korábban írtam és ezt tartom is.

Nyilvánvaló, hogy ebben az esetben ez az ötlet és punktum, azért írok mégis, mert közben feltöltöttél újabb képeket, és azok között volt olyan, ami szerintem alkalmasabb: a kalap és az alma, a kép többi része nélkül.

Egyszerűbb látvány lenne és közben erősebb idézet. Ezeken kívül, ha mindenképpen cél üzenni is az informálás mellett, akkor az sem vész el egy egyszerűsítésben, sőt általában kristályosodik.

Üdv
 
 
2013.04.29., 14:49
René Magritte??? Nah ez egy nem mindennapi terv! Sonny, fogadd gratulációmat! (: Zöld!
 
 
2013.04.29., 14:28
nagyon klassz az ötlet. Gratulálok!
 
 
2013.04.27., 23:52
Egyértelműen a zöld! ;)
 
 
2013.04.27., 4:12
A zöldre szavazok, ha már lehet választani. :)
 
 
2013.04.26., 16:18
Imádom ezt a fórumot! :D :D

Sonny, én kitartok melletted! :)

Írtad, hogy neked a grafitszín tetszik jobban, ebben az esetben a csajok oldalára kell állnom, és a zöldre kell szavaznom. Bár szerintem nem véletlenül töltötted fel azt elsőnek! ;) Tudod Te mi kell nekünk! :)

HAJRÁ HAJRÁ!!! VÉGJÁTÉK VAN! :) ESKÜSZÖM IZGULOK!!! :)
 
 
2013.04.26., 16:01
Kedves Mindenki!

Minden kritikát elolvasok és átfontolom. Így történt ez ezekkel is. Megköröztettem és sok negatív, pozitív vélemény jött rá, amitől próbáltam változtatni rajta.
Kedves Karolina! Tisztában vagyok vele, hogy a célközönség milyen lehet, nem volt célom, hogy esetleg a full értelmiségieket akarnám elérni ezzel.
Azt viszont gondolom, hogy a borítónak - és ez bármilyenre vonatkozik - nem elég szépnek lennie, hanem legyen benne valami plusz. Egy gag vagy valami, amitől már eleve elgondolkodik a vásárló. Nem szabad az embereket keveseknek nézni, ne legyen egyértelmű minden, nem kell szájbarágni.
Szabad legyen kilépni egy olyan világba, ami nem egy merev csőben van benne, mert ez sajnos a magyar piacra nagyon jellemző.
Szóval én itt max. vitáznék, nem pedig veszekednék.
Ja, és még annyit, hogy nyilván az én tervem nem a „császáristenségambróziája”! Az elgondolást védeném.
És köszönöm a hozzászólásokat, mert mindegyik számit.
 
 
2013.04.26., 15:25
Sziasztok!
Kár, hogy elment egy ilyen irányba a beszélgetés, szerintem kicsit félreértettétek egymást..Én úgy érzem, Edit nem rosszindulatból foglamzott meg kritikát, mindenkinek más jön be, a fórum meg azért van, hogy mindenki leírja a véleményét:) Sonny, a könyvet is nagyobbrészt olyanok fogják megvenni, akik nem profi grafikusok, vagy művészettörténészek, ezért szerintem jó, ha sokféle véleményt kap az ember, még ha nem is reprezentatív a minta.
A borítóhoz: A zöldebb változat nekem vidámabb, üdébb összhatásban, szép, igényesen kidolgozott, gratulálok!
 
 
2013.04.26., 15:23
Vettem... Nem értékelem többet a Sonny munkáit.
De nem értem igazán, hogy mi bántót írtam, amire rögtön le kell primitívezni az embert?!
Továbbá Ti azt nem tudhatjátok, de a fekete hátterű zöld almás tervére 3x5 lepkét, a fehér hátterűre pedig 3x4 lepkét adtam.
Az én munkáimról meg annyit, hogy, amint megláttam, hogy milyen tervek születtek utánam, már én is leszedtem volna. Nem csak másokkal szemben vagyok kritikus, hanem magammal szemben is. Csak én nem tanulok/tanultam grafikusnak.
Ennyi

Ne haragudj Sonny, ha megbántottalak!
 
 
2013.04.26., 15:11
Kedves Sonny,

annak ellenére, hogy nem ismerlek, csatlakoztam táborodba. Minőségi munkát mutattál fel. Látszik, hogy szereted, amit csinálsz és törekszel az igényességre.

Kedves Edit, végig olvasva a hozzászólásokat, tényleg az érzékelhető, hogy kákán a csomót is! Nem csodálom, hogy a folyamatos negatív kritikád Sonnyból nyersebb hangvételű megjegyzést váltott ki. Megnézve az általad leadott tervet, úgy gondolom csak az udvariasság miatt nem húzták le vagy azért, mert értékelhetetlen. Sajnálom, de a kettőtök munkája között hatalmas űr tátong. Természetesen még értékelheted, de ugyanazt hozod fel már 4. vagy 5. alkalommal.
Elnézést, de ez a kedvesség mögötti burkolt élcelődésedre már számomra is zavaró!!!
 
 
2013.04.26., 14:30
Kedves Sonny,

nem is néztem hogy melyik terv kié... Nem az alapján írom le a véleményemet :S Illetve miért írnék rosszat? Nem is ismerlek? Továbbá a bejutottak között sincsenek ismerőseim.
És... primitív?
Meg... laikus?
 
 
2013.04.26., 14:18
Kedves Edit!

Mivel a másik tervemre is így reagáltál, ezért úgy érzem szándékosan írsz negatívakat!
Szóval kérlek ne írj primitívként, laikusként, mert azt gondolom, hogy trollkodsz!
Köszi!
 
 
2013.04.26., 12:57
Színvilágban nekem is a zöld tetszik jobban. De még mindig úgy érzem az alma miatt, mintha egy komikus könyvről lenne szó...
 
 
2013.04.26., 11:10
Nekem a zöld tetszik jobban, vidámabb, csajosabb
 
 
2013.04.26., 5:16
Szép ízléses színek vannak. De az alma nekem is fura ott. De végül is nem láthatja tőle a megfelelő utat. Egész borító szép.
 
 
2013.04.25., 20:41
Nekem még mindig tetszik ez a borító terv, de továbbra is azt gondolom, hogy nem passzol az emberhez, aki a könyvet írta. Legalábbis a képhez, ami bennem róla kialakult. És azt is gondolom, hogy a címmel se passzol, nem értelmezhető együtt. A figyelmet felkelti, elgondolkodtat, de kérdés, hogy ez cél-e.
 
 
2013.04.25., 19:22
Húúú, milyen komoly érvek vannak itt pro és kontra. Kíváncsi vagyok, hogy ez a borító fog-e továbbjutni.
 
 
2013.04.25., 17:31
Nem, nem hiszem hogy ellentétben állnak.. most még ezeken rágódni kell.
 
 
2013.04.25., 16:38
Kedves Sonny,

az utóbbi két sor, amit képes voltam leírni az persze kő butaság, hiszen az alma az nyilván Éva kapcsán vonatkozik főleg és nem a szín miatt.

a többin is tanakodom.. 
 
2013.04.25., 16:32
Kedves Edit,

én felvázoltam két különböző értelmezést. Véleményem szerint a kettő nem összevonható. Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a kép láttán több irányban lehet elindulni. Nyilván az 1. számomra is a kézenfekvő. :)
Az alma helyét pedig a tervezővel boxold le! :D

Gusztáv, nem érzem azt, hogy a borítóról szóló magyarázatom ellentétben állnának az érveiddel.
Szerintem, az "egyszerű, átlátható, vidám" küllem leányregényekhez való. A könyv pedig olyan témát feszeget, melynek tényleges megértése nem egyszerű feladat, főként egy olyan világban, ahol öntudatára ébredt, céltudatos, "többfunkciós" nők rohangálnak időhiányban szenvedve. Ha elmegyünk egy könyvesboltba, a polcokon 8-10 azonos témájú könyv sorakozik egymás mellett. Könnyű fölöttük átsiklani. Úgy hiszem ez képes megállítani a tekintetet és így akár bele is lapoznak a könyvbe. Úgy gondolom egy idealizált kép nem verenyképes. A könyv célja a hiteles ábrázolásmód, nem az „ámítás”, szükség van arra, hogy ez az arculatban is tükröződjön.
Amit a tartalomból idéztél tényleg pozitív gondolat, de ennek elérése egy nagyon nehéz feladat. Számos helyről kapjuk „az élet szép”, „bízzunk önmagadban” gondolatokat, amit hallgatva, olvasva mind szép és jó. De nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek nagy részéről csak pillanatnyilag vált ki reakciót. Más az amikor ezt megéli az ember, így cselekszik ezért érzem azt, hogy ez a könyv nagyobb hangvételű és egy könnyed borító nem feltétlenül ezt képviselné. De ugye ízlések és pofonok.

Én értékelem azt, hogy Sonny nem az egyszerűbb utat választotta és a zöld színt nem a közlekedési lámpán keresztül jelenítette meg. Kíváncsi lennék, hogy akik így tettek, mivel helyettesítették volna. Valószínű, mint ebben az esetben is az aktuális tárgy szimbólummá válna.
 
 
2013.04.25., 13:56
Kedves Edit és Gusztáv!

Köszönöm a hozzászólásokat, érveket! Amennyiben továbbjutok, átgondolom őket.
 
 
2013.04.25., 13:31
Sziasztok,

nem azért véleményeztem, hogy értékeljétek a véleményem, hanem mert segíteni akartam. Ha megvizsgáljátok hogy nem túl nagy butaság-e, akkor már jó.

érvek:

"A könyv nem (...)absztrakt célokat fogalmaz meg, és nem arra buzdít hogy (...) kijavítandó hibákat keressenek önmagukban."

pl.: hiányzó művtöris műveltséget, és erős absztrakciós készséget.(minél többet tudsz egy ilyen képről, amit itt idéztél, annál inkább elveszhetsz benne)

"Sokkal inkább azt mondja, a vágyaid, a céljaid elérésére minden eszköz benned van, a boldogságot, a sikert, a kiegyensúlyozott életet nem a külvilágtól kell remélni, hanem minden alkotóeleme ott van mindannyiunkban."

nekem erről inkább olyan borító ugrik be, ami egyszerű, átlátható, talán vidám is.

Szerintem erre nagyszerűen rímel az, hogy egy képi idézetet alkalmaztál. A blog például szintén ezt teszi, egy csomó itt-ott szépen fotózott stock-image-et használ. Az pedig azért jó, mert szép is, könnyű is, közérthető is. (pl.: a másik tervednél)

Persze a könyvborító lényegesen több ennél, de szerintem ezt nem ott bonyolítottad, ahol az a hasznára válik. Nem zárójelben megjegyzem, hogy nekem eleve segített ez a vita kikotorni a szememből egy-két gerendát.

Összegezve a véleményem, szerintem ez a kép inkább egy különálló műalkotásféle feliratokkal, mint könyvborító.

Az alma gyümölcs, de ide főképp a címben szereplő "zöld" miatt került, és aztán öntudatára ébredt!
 
 
2013.04.25., 13:25
Ebben a megfogalmazásban Orsolya az a kérdésem, hogy akkor most épp "A GYÜMÖLCS", "a kiteljesedés, termékenység jelképe" az, ami "eltakarja előlünk a tárulkozó lehetőségeket"?
Egyébként, ha az első magyarázat után nem írtál volna többet, akkor engem már meggyőztél volna.
Viszont, ha csak az első magyarázatot nézem, úgy szerencsésebb lenne, ha az alma kicsit felfelé lenne tolva, hogy tényleg a szeme előtt legyen. Talán...
 
 
2013.04.25., 12:26
Nyilván az eredeti kép jelentéstartalma nem azonos a könyvével. Csak ebben az esetben én az almáról a problémák halmazára asszociálok. Sajnos ezek miatt sokszor nem érzékeljük a körülöttünk zajló eseményeket, nem látunk túl rajtuk és „magunkba roskadunk”. Az alma eltakarja előlünk a tárulkozó lehetőségeket. Én a könyv témájának leírásában felfedezni mertem azt is, hogy fogadjuk el magunkat, merjünk felülemelkedni, célokat kitűzni a problémáinkkal együtt. Hiszen elkerülhetetlenek, mindig jelen lesznek életünkben. Persze nem elbagatellizálhatóak, de merjünk ezekkel együtt élni és nem beletemetkezni az önsajnálatba. Ismerjük meg önmagunkat minden szituációban és találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb „kiutat”. A problémákkal együtt kell élnünk, viszont nem mindegy hogyan kezeljük őket!

Más megfogalmazásban pedig az alma a kiteljesedés, termékenység jelképe. Maga „A GYÜMÖLCS”. Tápláló, éltető. Ez közhelyes lesz, de nekünk is ki kell virágoznunk és gyümölcsöt hoznunk az életünkben! Szerintem nem kell tovább magyaráznom!

Merjetek már kicsit tovább gondolni és ne csak az előre megadott instrukcióhoz ragaszkodni!!!
Frey Orsival értek egyet, ha már maga a borító elgondolkodtató, akkor a könyv is jónak ígérkezik!!!
ÉN MEGVENNÉM!
 
 
2013.04.25., 11:11
Nekem is jobban tetszett a többi "almás" borító :S
Számomra nagyon idegen a fején az alma... Vagy, ha kinagyítod fejnagyságnyira???
 
 
2013.04.25., 10:18
Kedves Gosztáv!
Köszönöm a hozzászólást, de ha nem tudod alátámasztani a véleményed, sajnos nem tudom értékelni! Köszönöm!
 
 
2013.04.25., 10:03
Kedves Sunny,
szerintem ez a terv valahogy nem jó. Nem, az alma nem jó jelkép ehhez. Túl sok. Thomas Crown-on keresztül sem, főleg nem egyenesen Magritte feldolgozásként. Látványra is túl sok.
Orsolya: lehet hogy ez a legkifejezőbb borító, csak nem a könyv témáját fejezi ki. (remélem jól gondolom)
 
 
2013.04.22., 15:46
akkor jó egy könyvborító, ha megragad az emlékezetünkben és elgondolkodtat. Ez szerintem pont olyan és nem is kell feltétlenül ismerni az eredeti festményt a megértéséhez. Azért is jó, mert megosztó lehet, lehet róla beszélni, ennél jobb reklám nem is kell egy könyvnek.
 
 
2013.04.22., 14:46
Igen, vagy felismerik vagy nem! Ez a nehéz. Ez attól függ, hogy ki a célközönség pontosan. Bár lehet elég lenne, ha a Thomas Crown ügyet látta a vásárló (abban megjelenik a festmény jelképként)!
 
 
2013.04.22., 14:23
Mondjuk az is igaz, hogy az emberekben biztos meg fog maradni, hogy "tudod, az a könyv, aminek az elején az almaarcú csaj van!" ;-)
 
 
2013.04.22., 14:20
Kedves Sonny :-) Ez csak egy vélemény, az enyém, lehet, hogy nincs igazam ;-) De úgy gondolom, hogy egyrészt urban eve egyszerű válaszokat ad a kérdésekre, amik mindenki számára ott vannak, láthatóak csak nem jut eszükbe - ezért pont, amit Orsolya leírt nem passzol nekem annyira. A másik, hogy úgy gondolom, hogy ha magyarázni kell, illetve a festményt ismerni ahhoz, hogy megértsük a borító üzenetét, az lehet, hogy annyira nem jó. De ettől függetlenül nekem tetszik, szép a borítóterved, sok sikert hozzá!!! :-)
 
 
2013.04.22., 12:11
Kedves Eszter!
Szerintem pont azonosítható a borító a könyv témájával. Az alma is jó jelkép ehhez. Bár azt gondolom, hogy Orsolya ezt szépen leírta! Köszi, a hibáért elnézést, sajnos pont akkor vettem észre, amikor már feltöltöttem.
Kedves Szandra!
Köszönöm a szavakat és persze örülök, hogy a másik borítónál „jelen” voltál! ;)
Igyekszem elkészíteni a hátsó borítót és a gerincet hozzá. Remélem megfelelő lesz.
 
 
2013.04.22., 10:20
A legkifejezőbb borító, a könyv témájához kívánni sem lehetne találóbb koncepciót. Kiváló munka! Segítségképpen René Magritte így nyilatkozott festményéről: "Nyilván van egy arcunk (értsd: az alaknak a képen nyilván van arca), és egy almánk, mely eltakarja ezt az arcot. Ez olyan dolog, mely állandóan megtörténik velünk. Minden amit látunk, eltakar valami mást, és mi pont azt szeretnénk látni, mely el van rejtve előlünk. Van valami érdekes abban amely takarva van, és amit a látható dolgok nem mutatnak meg nekünk."
 
 
2013.04.21., 22:09
Örülök, hogy továbbjutott ez a képed! Ha valaki, hát én nagyon respektálom az almát ott, ahol van ;) a pipával már nem is sokkolok senkit :D Tényleg gratula!
 
 
2013.04.21., 21:13
Tudom miről van szó, de szerintem ha megnézed a könyv mondandóját, akkor nem tudom, hogy ez a kép a megfelelő választás-e... De a nevet mindenképp javítsd ki :-)
 
 
2013.04.21., 15:57
légyszi keressetek rá rené magritte-re!
 
 
2013.04.21., 13:37
én sem értem a zöld almát az arcán, szerintem is valahova máshova kellene tenni
 
 
2013.04.20., 14:34
A zöld almát én a nem az arcára, hanem a kezébe tenném.
Megnézném!!!
 
 
2013.04.18., 5:03
Farkas Lívia :)
 
 
2013.04.16., 20:24
Legjobb :)
 

Azt mutatja meg, hogy mennyi időd van hátra az aktuális aktív munka-szakasz határidejéig. Hátralévő idő

napórapercmp
bracket     bracket

Jelentkezz be vagy regisztrálj hogy csatlakozhass az ötletgazdához.